Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Susan Boyle - Britains Got Talent 2009

Αυτή η ανάρτηση έρχεται συμπληρωματικά στο κείμενο που δουλέψαμε από το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ της Ε' & ΣΤ' ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ με τίτλο Η Βαγγελίτσα της Έλλη Αλεξίου.
Η Boyle σε ηλικία 47 ετών, ζούσε μόνο με το γάτο της και κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση μέσω του Αγγλικού τηλεοπτικού σόου "Britain's Got Talent".
Έσπασε εκείνη την εποχή, το 2009, τα ρεκόρ στο YouTube με την εκτέλεση του I Dreamed a Dream (από το Les Misérables) και το Cry Me a River.
Η φωνή είναι το μόνο στοιχείο της επιτυχίας της, λέει ο αναλυτής Keith Caulfield.
"Η ιστορία της συγκινεί πολλούς οι οποίοι βλέπουν κάτι από τον εαυτό τους σε αυτήν. "


Μέσα από ένα βιβλίο αυτοβιογραφίας της,  η Susan γράφει:  
"Όταν ανέβηκα στην σκηνή για την ακρόαση ήμουν φοβισμένη και πενθούσα για το θάνατο της μητέρας μου. Δε με ένοιαζε πως θα δείξω. Πιστεύω πως μέσα σε αυτόν τον χρόνο ωρίμασα, έγινα περισσότερο γυναίκα και δε φοβάμαι πλέον.
...
Η ιστορία μου δείχνει ξεκάθαρα πως δεν πρέπει να κρίνεις τον άλλον από την εικόνα του και να τον βλέπεις ως ολόκληρη προσωπικότητα. Τα όνειρα δεν είναι απίθανα άμα έχεις κουράγιο και θέληση

Το 'I Dreamed a Dream' της Σκοτσέζας Susan Boyle πούλησε 701,000 αντίτυπα από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων του 2009.

Ο πρώτος της δίσκος, που κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου, ξεπέρασε τις πωλήσεις του Eminem που είχε την περσινή πρωτιά με το άλμπουμ "Relapse" το οποίο τον Μάιo πούλησε 608,000 αντίτυπα.
Το “Dream” παρουσίασε τη μεγαλύτερη σε πωλήσεις εβδομάδα μετά από τις 784,000 πωλήσεις του "Black Ice" των AC/DC τον Οκτώβριο του 2008.
 Είναι επίσης το μεγαλύτερο ντεμπούτο από γυναίκα ανάλογα με τις μετρήσεις της SoundScan. 
Μέχρι τώρα η Ashanti είχε την πρωτιά με το ομότιτλο δίσκο της το 2002 το οποίο πούλησε 503,000. 
Το μόνο ντεμπούτο που ξεπέρασε σε πωλήσεις την Boyle είναι το "Doggystyle" του Snoop Dogg me 803,000 πωλήσεις το 1993. 


Με λίγα λόγια. 
Από εκεί που δεν την γνώριζε σχεδόν άνθρωπος, απέκτησε παγκόσμια επιτυχία, ξεπερνώντας με τα τραγούδια της σε πωλήσεις, συγκροτήματα και τραγουδιστές, που ήταν για χρόνια καταξιωμένοι.


  Η Susan Boyle έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης της οποίας τα τρία της πρώτα albums έφτασαν κατευθείαν στην πρώτη θέση του UK Album Chart, σε λιγότερο από δύο χρόνια!  
Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε κάποιες ακόμα εκτελέσεις της, από τότε που έγινε διάσημη και μετά: 

Και εδώ σε ντουέτο με τον παγκοσμίως διάσημο Ισπανό Τενόρο Placido Domingo.

Αν σας ενδιαφέρει να ακούσετε και άλλα τραγούδια από αυτή την υπέροχη φωνή είναι απλό.
Κάντε μια έρευνα σε μια μηχανή αναζήτησης (πχ google), γράφοντας το όνομά της "Susan Boyle" και επιλέγοντας "videos".
Πηγές: MtvGreeceCosmo, Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου