Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Cats musical


Το Cats θεωρείται ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών
Ονομάζεται musical, διότι όλη η παράσταση βασίζεται στο χορό και το τραγούδι
 είναι το κυρίως θέμα του.

Έχει μαγέψει πάνω από 50 εκατομμύρια θεατές όλων των ηλικιών σε πάνω από 300 πόλεις όπου και έχει παρουσιαστεί παγκοσμίως.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα μιούζικαλ έμεινε για τόσα χρόνια στις μεγάλες θεατρικές σκηνές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Η μουσική είναι του διάσημου μουσικοσυνθέτη Andrew Lloyd Webber και οι στίχοι του νομπελίστα ποιητή T.S. Eliot.
Οι απίθανες χορογραφίες, τα φαντασμαγορικά κοστούμια και σκηνικά, συνθέτουν ένα αριστούργημα το οποίο δικαίως έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραστάσεων και εισπράξεων.

Παρακολουθήστε τα παρακάτω αποσπάσματα και εμπνευστείτε για να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό στο δικό μας θεατρικό: "Ο κήπος με τις γάτες"





Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

1453: Η άλωση της Πόλης



Παραπάνω βλέπεις έναν χάρτη από την περίοδο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Ακολουθώντας αυτό τον σύνδεσμο μπορείς να δεις μια τρισδιάστατη αναπαράσταση από τη μάχη για την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθούν ορισμένα βίντεο.


1453: Η άλωση της Πόλης από CityZenwebTV

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαϊου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης 1453 ~ Η Μηχανή... από KRASODAD


Βρισκόμαστε στις αρχές του 1453, όπου έμελε να γίνουν οι τελευταίες στιγμές της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η λαμπρή αυτή αυτοκρατορία έχει συρρικνωθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις περιοχές της Θράκης που βρίσκονται κοντά στην Βασιλεύουσα και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πελοποννήσου. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι αυτοκράτορας. Ο τελευταίος, όπως έδειξε η ιστορία, αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
Εδώ και δυο χρόνια, κεφαλή των Τούρκων είναι ο Μωάμεθ ο δεύτερος,